Penali presudili: Čudesni Jovanović vodio Partizan do pobede!
Fudbaleri Partizana uoči meča protiv Dinama, Foto: FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

bratski kup

Penali presudili: Čudesni Jovanović vodio Partizan do pobede!

Crno-beli odneli trijumf

Objavljeno: 20:57h
Andrej Kosić

Fudbaleri Partizana odigrali su prvi meč na "Bratskom kupu" u Moskvi.

Posle 90 minuta igre crno-beli su remizirali rezultatom 2:2 protiv Dinama iz Moskve, da bi nakon izvođenja penala pobedu odneo srpski velikan rezultatom 4:2.

Parni valjak je tako osvojio dva boda.

Dinamo je bio bolji rival na početku meča, a Partizan se opredelio da preti iz polukontri i kontri.

Jedna takva je stigla posle 15-ak minuta igre. Gajas Zahid, Jung-Džun Goh i Nikola Antić su sjajno kombinovali, a sve se završilo oštrim centaršutem levog beka na koji je Mateus Saldanja malo zakasnio.

Aleksandar Jovanović je nastavio tamo gde je stao prošle sezone. Čudesni golman Partizana sa lakoćom je zaustavljao udarce fudbalera Dinama, koji su ih imali dosta u prvom delu igre.

Crno-beli su dobro stajali u odbrani, ali su greške Leonarda Ovusua i Kevina Arijage pravile velike probleme.

Najbolju šansu za Dinamo propustio je Denis Makarov koji je sa 17 metara pogodio prečku.

Na startu drugog poluvremena Moskovljani nisu bili toliko opasni kao u prvom, a Partizan je ozbiljno pripretio preko Alda Kalulua koji je ušao u šesnaesterac, a potom loše šutirao iskosa sa leve strane.

Nekoliko minuta kasnije nova dobra šansa za domaći tim, ali i nova odbrana Jovanovića.

Domaćin je do zasluženog vođstva stigao u 76. minutu. Nakon kornera sa desne strane lopta je došla do Ivana Lepskija koji je potom poslao projektil i savladao ovog puta nemoćnog Jovanovića. Lopta je pre ulaska u mrežu okrznula i prečku.

Četiri minuta kasnije divna akcija Partizana se završila izblokiranim udarcem Aleksandra Šćekića. Imao je 60 sekundi kasnije naš tim još jednu šansu posle centaršuta Bibarsa Natha, ali se Dinamo ponovo odbranio.

U jeku napada srpskog velikana, Dinamo postiže drugi gol. Marko Živković je zaspao i ofsajd zamka je propala, što koristi Danil Lesovoj da iz peterca ubaci loptu u mrežu za 2:0.

Ipak, Partizan nije hteo da se preda. U 88. minutu Ksander Severina, rezervista na ovom meču, dobio je loptu, a potom napravio dar-mar po desnoj strani, prošao je nekoliko igrača, a zatim kao na tacni uposlio Nemanju Nikolića koji je iz blizine uspeo da pogodi za 2:1.

Partizan je do izjednačenja stigao u nadoknadi vremena. Ščekić je iskoristio ogromnu grešku golmana Dinama i ubacio loptu u praznu mrežu za 2:2.

Dinamo je samo minut kasnije mogao do pobede, ali je čudesni Šćekić izbacio loptu sa gol-linije i spasao Partizan.

Usledili su penali u kojima su crno-beli bili dosta bolji. Sjajni Jovanović je odbranio udarce Dmitrija Skopinceva i Danila Fomina, dok su za Partizan bili precizni Natho, Živković, Nikolić i na kraju Đorđe Jovanović.

Bonus video:

00:11

grobari, partizan

(Espreso/Andrej Kosić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.